ygeionomikabanner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5

Ανοίγει στις 18:00 η πλατφόρμα εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Από σήμερα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, από όλα τα νησιά της Περιφέρεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr

-----------------------------------------------

Συνάντηση εργασίας συγκάλεσε, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για την οργάνωση και τον προγραμματισμό των σεμιναρίων δωρεάν εκπαίδευσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση για τον τουριστικό κλάδο, τα οποία θα καλύψουν τους ενδιαφερόμενους από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Χαρούλα Γιασιράνη, ο Εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κ.Ε.Κ. Βάνα Αγγελοπούλου Μανωλάκη και ο Διευθυντής Κώστας Χατζηδάκης.
Κατά την σύσκεψη, αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

Σήμερα, από τις 18:00, ανοίγει η πλατφόρμα του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλα τα επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον COVID-19, που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση, σεμινάρια τα οποία παρέχονται δωρεάν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, μέσω του αυτοδιοικητικού Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Η πλατφόρμα δέχεται δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και το Σάββατο 30 Μαΐου στις 18:00, ενώ τα πρώτα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Τα προγράμματα των σεμιναρίων θα καλύψουν πλήρως τα Πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά, υπό τις εξής βασικές κατηγορίες:
1. Ξενοδοχειακού Κλάδου / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις
2. Επισιτιστικού Κλάδου / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ
3. Μεταφορές Προσώπων (Rent a car, τουριστικά λεωφορεία, κ.λπ.)

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail & sms, στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Μετά τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, το Κ.Ε.Κ. παρέχει βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά, σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά). Εκπαιδευτές των σεμιναρίων αποτελούν επόπτες Δημόσιας Υγείας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΦΕΤ, εκπαιδευτές ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων.

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.katartisi-pnai.gr και κατά την εγγραφή στην πλατφόρμα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5

Το Αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας αξιοποιείται για τη δωρεάν εκπαίδευση των εργαζόμενων του ευρύτερου τουριστικού τομέα στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα
----------------------------------------------------------
Στην προσπάθεια της επαναλειτουργίας της τουριστικής αγοράς με ασφάλεια, επιστρατεύουν το Αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, με κοινή τους απόφαση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, καθώς Περιφέρεια και Δήμος συλλειτουργούν τη συγκεκριμένη δομή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων με ίδιους πόρους. Την απόφασή τους αυτή ανακοίνωσαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, της Προέδρου Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. Χαρούλας Γιασιράνη και της Διευθύνουσας Συμβούλου, Βάνας Αγγελοπούλου Μανωλάκη, σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, προς τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Π. Εγγλέζο και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, κ. Αθ. Σταμούλη,  εκφράζοντας την ανάγκη και τη βούλησή τους να συνδιαμορφώσουν με τους κοινωνικούς εταίρους κοινό μέτωπο για την επαναλειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας, την εξασφάλιση της απασχόλησης και την στήριξη της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, την ίδια μέρα που θα ανακοινωθούν με επίσημο τρόπο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Κυβέρνησης, όπως καταρτισθούν και εγκριθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. θα είναι έτοιμο να παρέχει, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και το σχετικό ενημερωτικό υλικό για την εκπαίδευση στο σύνολό τους όλων των μελών του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, που αποτελεί το μεγαλύτερο Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ελλάδας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου αλλά και όλων των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, όπως ενδεικτικά σε εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, κ.α., σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Η πρόταση αυτή ανταποκρίνεται στον κοινό στόχο τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και των κοινωνικών εταίρων για την στήριξη της τουριστικής αγοράς, των επιχειρήσεων και απασχολούμενων, στο δύσκολο εγχείρημα επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας σε περιβάλλον πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στα σεμινάρια του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς είναι δωρεάν και θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό. Απαραίτητη θεωρείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την ασφαλή και καθολική συμμετοχή των χιλιάδων ενδιαφερόμενων από όλα τα νησιά, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Σύντομα, θα ακολουθήσουν πληροφορίες και οδηγίες στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς  http://www.katartisi-pnai.gr.